Gezamenlijke collectes POR


Deze week is er maar één collecte, vanwege het oecumenisch karakter van de dienst.

17 januari 2021

Collecte op zondag 17 januari. Vluchtelingenkinderen in Griekenland.

Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo brengen duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen deze winter door. Ze zijn, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten, Azië en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid. Hun situatie is nu urgenter dan ooit.

De situatie voor veel vluchtelingen in Griekenland is mensonwaardig. Veel mensen bivakkeren in fragiele, zelfgemaakte bouwsels in grote vluchtelingenkampen. In de winter is het veel te koud, in de zomer veel te warm. Er is onvoldoende toegang tot sanitair en schoon water. Medische zorg is er nauwelijks, het is er onveilig en er is veel geweld.

Via verschillende partnerorganisaties helpt Kerk in Actie vluchtelingen in heel Griekenland. Bij aankomst krijgen ze voedsel, water, een pakketje kleding en hulp bij het aanvragen van documenten. Vluchtelingenkinderen krijgen les op een veilige plek buiten de kampen. Gezinnen ontvangen maandelijks een voedselpakket. In de hoofdstad Athene ontvangen vluchtelingen dagelijks een maaltijd van een soepkeuken. Waar mogelijk worden vluchtelingen geholpen naar een betere plek. Kom ook in actie en geef voor vluchtelingenkinderen in Griekenland!

Wat kan Kerk in Actie met uw bijdrage doen?
 • Voor €17,- krijgt een gezin maandelijks een voedselpakket
 • €160,- per dag voor een maaltijd voor 122 daklozen en vluchtelingen in Athene
 • €2500,- per maand voor lessen voor 100 kinderen op LesbosU kunt op verschillende manieren bijdragen m.b.v. uw smartphone
U kunt uw gift geven in 4 eenvoudige stappen:

 1. Installeer de GIVT-app uit de App Store of Google Play
 2. Selecteer uw gift voor zowel de 1-ste (diaconie) als 2-de collecte (wijkwerk).
 3. Selecteer onze wijkgemeente via de QR-code of uit de lijst "Wijkgemeente POR Zoetermeer"
 4. Bevestig uw gift

De eerste keer dat u de GIVT-app gebuikt moet u zich registreren en GIVT machtigen om het geld van uw rekening af te schrijven. Uw gift is volledig anoniem.Meer informatie vindt u op www.givtapp.net of in de folder.

Heeft u geen smartphone?
Geen probleem dan kunt u gewoon op de vertrouwde manier via overschrijving geven:

 1. Diaconie: NL66 RABO 0373 7129 01
  t.n.v. Diaconie PGZ Oase
  o.v.v Vluchtelingenkinderen in Griekenland


* LET OP: DEZE WEEK DUS MAAR ÉÉN COLLECTE!